Coca de quarto

Ingredients: Sis ous de gallina frescos grossos (a temperatura ambient i fora fredor de la gelera) tot separant vermells i blancs. Dos-cents grams de sucre fi (sucre glass, glassé, icing…o com li vulgueu dir) i vuitanta grams de fècula de patata.

Com fer-la: La recepta és molt bona de fer i apte per a cel.líacs. Començarem mesclant per un costat els sucre amb la fècula i els vermells d’ou, batent (millor a màquina) els ingredients fins a quedar una barreja molt ben emulsionada, densa i groguenca. Apart haurem pujat els blancs d’ou fins a que la merenga faci puntes en l’aire i que, una vegada posat el pot del blanc d’ou cap per avall, veiem que el contingut no cau.

Ajuntarem ambdues barreges (la del blanc d’ou pujat fora gens de sucre) i la mescla de fècule, vermell d’ou i sucre glass. En estar ben mesclat i tenint el fornt a punt (entorn als 170 ºC), enfornarem la mescla en porcions individuals (o motlles de coca si els volem fer més grans) durant un quartet d’hora llarg.

(*) Aquesta recepta de Can Joan de s’Aigo me l’ensenyà de fer l’amic Manu Ruiz. Mil gràcies!

 Quartos

Quartos individuals enfornats, refredats i espolsats de sucre

Coca de quarto grossa

Quarto tamany familiar 32 cm de diàmetre

4 thoughts on “Coca de quarto

    • En tenc de llauna (cars però ideals) o bé en compro a Can Llull o Can Roca (Palma) de paper/cartró en paquets de 50 en 50 (baratíssims i d’efectivitat semblant). ‘Pega’ del de paper? Que l’has de muntar 🙂 i no es pot tornar a fer servir, però paga la pena pel preu

  1. Moltes gràcies per la recepta. El sabor és idèntic al dels quartos de Ca’n Joan de s’Aigo. Però tinc un problema, quan trec la coca del forn, comença a desinflar-se i acaba que sembla que algú s’hi ha assegut a sobre. El sabor segueix essent genial però la presència, deixa molt a desitjar. Algun consell?

Deixa un comentari