Gaspatxo de síndria amb oli de romaní.

Ingredients: Quatre tomàtigues d’amanida vermelles i madures (amb polpa i ben blanes), un pebre vermell fora capoll ni llavors, de quatre-cents grams a mig quilet de síndria fora llavors –miracles de la vida moderna, ja en vénen fora llavors–, un parell de cullerades de vinagre si ens agrada, aigua (prop de tres-cents cinquanta ml) i cent-cinquanta grams de formatge de quall grumorenc, tipus feta o semblant. A qui no li agradi el formatgi o en trobi ofensiu el gust, pot canviar-lo per cuixot salat picat en cru o bé fregit. Per a l’oli d’alfàbrega: dos-cents cinquanta ml d’oli d’oliva verge i una branqueta de romaní.

Com fer-la: El gaspatxo en sí és molt senzill. El primer que farem serà trossejar les tomàtigues una vegada que els hem rentat i tret la llavor. Fem el mateix amb el pebre vermell. En tenir la síndria fora pell ni pinyolets negres, la farem bocins i l’afegirem a l’aigua, una mica de sucre, vinagre i sal al gust. Quan ho tinguem ben capolat, tastam per a rectificar de sal i comencem a muntar el gaspatxo com si féssim una maionesa: incorporant quatre o cinc cullerades d’oli d’oliva mentre emulsionem la barreja. En tenir-ho llest, ho deixarem de banda dins la gelera per a què es refredi.

L’oli de romaní el farem triturant les branquetes de l’olorosa planta amb els dos-cents cinquanta grams d’oli d’oliva. Aquest oli pots fer-lo abans i guardar-lo també per trempar amanides i donar un gust especial als teus plats.

A l’hora de servir, agafem el formatge triat i el fem bocins (als qui no els hi agradi el formatge, poden saltar-se aquest pas perquè el gaspatxo queda igual de bo…potser no tan amorós) ben menuts per a decorar els damunts. Fem plat i espolsam de formatge mentre amb l’oli de romaní (o alfabeguera si agrada més) fem unes gotes gruixudes a mode de cordó decoratiu i aromàtic.

Aquest plat es serveix fred però fora gelor, així que l’haurem de pensar a treure de la gelera potser mitja hora o tres quarts abans de menjar.

gaspatxo síndria

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s