Coca de flam de madò Joana Torrens de ca s’Òliba

Ingredients: Dos-cents grams de farina comuna, dos-cents grams de sucre blanc, un tassó d’oli d’oliva que no sigui verge (pot ésser també de gira-sol) d’uns 25 o 30 cl, la mateixa quantitat de llet sencera, un iogurt natural (millor si és dens tipus grec), dos ous sencers, dos plàtans ben madurs (si estan una mica ennegrits de maduresa molt millor) i un sobre de llevat químic en pols (tipus Canario o Royal). També haurem de menester un sobre de flam “Mandarín”, mig litre de llet i cinc cullerades de sucre per a fer la mescla.

Començarem mesclant tots els ingredients en un bol ampla amb el plàtan ben tallucat i ho batem fins aconseguir una mescla homogènia de coca. Mentre ho preparem, podem encalentir el forn a 170 ºC, tant en l’opció turbo com amb el foc alt i baix, que és la que fem servir a “Les cuineres de Binissalem”. El temps de forn dependrà de cada marca, però sempre seran entre quaranta i cinquanta minutets. Aquesta coca no puja massa així que quan vegem que està ben enrossida, podem obrir el forn per picar-la i veure si està ben fetona per dintre.

Desmotllarem la coca i la deixarem refredar. En estar freda aquesta, començarem a fer el flam. Del mig litre de llet que hem de menester, en retirarem una tassa. A dins la tassa dissoldrem bé el paquet de flam “Mandarín” i la resta de llet la posarem al foc amb les cinc cullerades de sucre fins que assenti bé. Fora deixar de remenar i en veure que la llet bull, incorporarem la tassa de llet decantada amb el flam dissolt a dintre i ho durem a ebullició fora deixar de remenar en cap moment. En el moment en què comenci el bull de bell nou, comptarem un minut de remenar al foc i ho apagarem.

Quan comenci a agrumollar el flam, l’abocarem damunt la coca freda i deixarem que qualli damunt la coca. En haver-se refredat del tot i haver quedat ben fetó, serà hora de fer-ne bocins i berenar com a senyors. Diuen d’aquesta coca que són les postres que menja Sant Pere els dies de festa.

Nota pels més llépols: abans de tallar-la per fer-ne bocins, es pot espolsar de canyella en pols.

992979_10200593174223890_992298954_n

Anuncis

3 thoughts on “Coca de flam de madò Joana Torrens de ca s’Òliba

  1. Retroenllaç: Coca de flan. Receta | Soy Catador

  2. Retroenllaç: Coca de flan. Receta | Cocinas y recetas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s