Flam de taronja

Ingredients: sis ous, mig litre de llet sencera, cent cinquanta grams de sucre, una clovella de llimona i una clovella de taronja. Una branca de canyella (opcional) i el suc de dues taronges grossetes.

Per a preparar-ho: posam a bullir la llet amb la clovella de llimona i la de taronja. Si volem i ens agrada, podem posar-li una branqueta de canyella. Batem els ous i els mesclam amb el sucre a part. Ficam la llet bullint damunt dels ous i sucre barrejats, el suc de taronja i seguim movent. A la flamera, hi posarem dues cullerades de sucre i el cremarem, per a obtenir-ne caramel líquid. Aquest també el podem fer en una paella a part i abocar-lo dins la flamera. N’hi ha que per a fer-lo no posen sucre cremat; el que fan és tallar rodanxes de taronja espolsades de sucre (amb pell i tot) molt primes i fer-les servir de base dins de la flamera. Colam la mescla anterior, per a retirar-ne les clovelles i algun possible grumoll i ho abocam tot a dins de la flamera. Posam la flamera al bany Maria, ho tapam i el fem coure procurant que l’aigua no bulli a grans bombolles, per a evitar que n’entri dins de la flamera. Quan hagi quallat i per a saber si està fetó, basta punxar-lo amb una agulla i si aquesta surt neta, senyal que està. Mentrestant, haurem escalfat el forn i just després de veure l’agulla neta, posarem la flamera dins del forn uns minutets perquè s’acabi de fer. El deixarem refredar, tan bon punt estigui fet i el desemmotllarem.

908557_10201817863507388_141586598_n

Foto de na Balbina Sánchez Izquierdo, poblera arrelada a Binissalem (seguint la recepta del llibre “Les cuineres de Binissalem”, pg. 189)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s